facebook

Odpłatność za żywienie m-c kwiecień:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Środa (24.04.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) pastella twarogowo-warzywna z serem feta (30g) polędwica Smyka (20g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – krem wielowarzywny z grzankami ziołowymi (300g) klopsiki mielone drobiowo-wieprzowe (80g) ziemniaki (150g) mizeria (80g) kompot

Podwieczorek – sałatka owocowa (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – chleb żytni z masłem klarowanym, dżem brzoskwiniowy (1,7), napar z dzikiej róży

Obiad – krem pomidorowy z bazylią i słonecznikiem (9), carbonarra z szynką drobiową, makaron bezglutenowy, gotowane brokuły na parze (9)

Podwieczorek – ciasteczka ryżowe z rodzynkami, żurawiną i słonecznikiem

Czwartek (25.04.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (30g) szynka wiejska (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – krupnik z kaszą jaglaną (300g) spaghetti z sosem bolońskim i cukinią posypane wiórkami sera (350g) bukiet sałat z sosem ogrodowym (60g) kompot

Podwieczorek – galaretka wiśniowa z bananami (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – chleb żytni z masłem klarowanym, kiełbasa krakowska sucha, ogórek zielony, kiełki (1,7), napar rooibos

Obiad – zupa meksykańska z fasolką i kukurydzą (9), rolada drobiowa ze szpinakiem w sosie własnym, kasza jaglana, surówka z ogórka kiszonego, papryką i cebulką (9)

Podwieczorek – kakaowy budyń na mleku sojowym z wiśniami

Piątek (26.04.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) pasta jajeczna z koperkiem (30g) rogalik z powidłami śliwkowymi (30g) herbata truskawkowa (250g)

Obiad – barszczyk ukraiński (300g) pierogi z serem polane sosem truskawkowo-malinowym (350g) tarta marchew z ananasem (60g) kompot

Podwieczorek – muffiny kakaowe (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – chleb żytni z masłem klarowanym i pastą słonecznikową z suszonymi pomidorami (1,7), napar owocowy

Obiad – krem z zielonych warzyw ze słonecznikiem (9), ryba zapiekane z koperkiem w sosie porowo-cytrynowym, ziemniaki puree, gotowana fasolka szparagowa (4,9)

Podwieczorek – ciasto gryczane z rabarbarem

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP