facebook

Odpłatność za żywienie m-c grudzień:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Poniedziałek (17.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb pszenno-żytni (60g) masło (10g) Capresi śmietankowy z kiełkami (20g) szynka Smyka (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – rosół z lanymi kluskami (250g) kurczak w potrawce z kurkumą (200g) ryż brązowy (60g) bukiet jarzyn gotowanych z brokułami i kalafiorem (80g) kompot

Podwieczorek – deser z budyniem (150g)

Wtorek (18.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb wieloziarnisty (60g) masło (10g) szynka Smyka (20g) ser królewiecki (20g) sałata, ogórek kiszony (20g) herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – zupa koperkowa z ryżem (250g) schab pieczony z sosem borowikowym i żurawiną (200g) ziemniaki (150g) mini marchewki (60g) kompot

Podwieczorek – ciasto drożdżowe (150g)

Środa (19.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) twarożek ze szczypiorkiem (30g) polędwica z indyka (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – zupa węgierska (250g) pyzy w sosie pieczarkowym (300g) kapusta modra z jabłkiem , sałatka z ogórków (80g) kompot

Podwieczorek – kokosanki (150g)

Czwartek (20.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z chia (60g) masło (10g) pastella twarogowo-warzywna z fetą (30g) polędwica drobiowa (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – krem z bobu, cukini i zielonego groszku z bagietką wieloziarnistą (250g) gulasz z szynki z papryką i ciecierzycą (250g) kasza bulgur (60g) surówka meksykańska z czerwoną fasolą (60g) kompot

Podwieczorek – deser z granolą i morelami (150g)

Piątek (21.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) jajko z koperkiem (30g) rogalik z czekoladą (50g) herbata wieloowocowa (250g)

Obiad – barszczyk z łazankami (250g) pierogi z kapustą i grzybami polane smażoną cebulką (350g) kompot z suszonych owoców

Podwieczorek – ciasto świąteczne z bakaliami (150g)

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP