facebook

Odpłatność za żywienie m-c grudzień:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Piątek (1.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – kajzerka (60g) masło (10g) jajko ze szczypiorkiem (30g) rogalik maślany, herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – kapuśniaczek z kiszonej kapusty i pomidorami (250g) placki ziemniaczane z marchwią, cukinią i dipem jogurtowo-ogórkowym (300g) kompot

Podwieczorek – ciasteczka zbożowe z ziarnami słonecznika, siemienia lnianego, sezamu słodzone miodem (100g)

PYSZOTY

Śniadanie –  bułka grahamka z masłem, pastą z makreli i pomidora, rzodkiewka i sałata (1,4,7), herbata owocowa

Obiad – rosół drobiowy z warzywami i makaronem nitki (1,3,7), ryba panierowana z siemieniem lnianym, ziemniaki puree z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,4,7), kompot owocowy

Podwieczorek – zapiekane cynamonowe owoce (jabłko, gruszka, rabarbar) z pełnoziarnistą kruszonką (1,3,7)

Poniedziałek (4.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb z amarantusem (60g) masło (10g) pasta twarogowo-łososiowa z koperkiem (20g) schabik cygański (20g) herbata wieloowocowa (250g)

Obiad – krem brokułowy z bagietką jaglaną (250g) gyros drobiowy (80g) ryż po turecku (60g) sałata z sosem vinegrete (80g) woda mineralna

Podwieczorek – koktajl wieloowocowy na jogurcie naturalnym i maślance (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, pieczony pasztet wieprzowy, rzodkiewka i kiełki (1,7), herbata malinowa

Obiad – krem z białej fasoli i ziemniaka z majerankiem, grzanki (1,7,9), makaron penne, sos carbonara z szynką i zielonym groszkiem (1,7,9), woda mineralna

Podwieczorek – mandarynki 2 szt., chrupki kukurydziana

Wtorek (5.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – bułka żytnia (60g) ser Gouda (20g) szynka drobiowa (20g) rzodkiewki (10g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – zupa kalafiorowa (250g) spaghetti bolonese z cukinią i marchewką (300g) kompot

>Podwieczorek – pudding czekoladowy z płatkami migdałowymi (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z makiem i masłem, szynka sopocka oraz sałata (1,7), herbata lipowa

Obiad – zupa kalafiorowa (7,9), strogonow drobiowy z papryką i ogórkiem kiszonym, pyzy (7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – bułeczka ze śliwką (1,3,7)

Środa (6.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) twarożek ze szczypiorkiem (20g) szynka z indyka (20g) herbata żurawinowa z imbirem (250g)

Obiad – zupa pomidorowa z makaronem (250g) filet drobiowy panierowany (80g) ziemniaki z koperkiem (150g) fasolka szparagowa (50g) kapusta modra z jabłkiem (50g) woda mineralna

Podwieczorek – kokosanki (100g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem i powidłami (1,7), kakao (7)

Obiad – barszcz czerwony z ziemniakami (9), panierowane fileciki drobiowe w sezamie, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej (1,3,7,11), kompot owocowy

Podwieczorek – ciasto makowe (1,3,7)

Czwartek (7.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) pasta twarogowo-warzywna (20g) schabik cygański (20g) herbata z czarnej porzeczki (250g)

Obiad – barszczyk ukraiński (250g) pierogi z serem i sosem jagodowym (300g) tarta marchew z ananasem (60g) woda mineralna

Podwieczorek – ciasteczko zbożowe z ziarnami słonecznika, siemienia lnianego, sezamu słodzone miodem (100g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z pestkami dyni z masłem, pasta hummus i rzodkiewka (1,7), herbata z hibiskusa

Obiad – zupa warzywna (1,7,9), pulpeciki cielęce z warzywami okopowymi w sosie cytrynowo-porowym, ryż, glazurowana marchewka z miodem i sezamem (1,7,9,11), kompot owocowy

Podwieczorek – zapiekane jabłko, gruszka i rabarbar z cynamonem pod pełnoziarnistą kruszonką (1,3,7)

Piątek (8.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami chia (60g) masło (10g) Almette śmietankowy z koperkiem i rzodkiewką (30g) szynka z indyka (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – zupa neapolitańska (250g) ryba pieczona w ziołach (80g) ryż (60g) szpinakowe purre z serem feta (50g) surówka z rzodkiewką (50g) kompot

Podwieczorek – paluch serowy, owoc (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z nasionkami i masłem, paprykarz wegański, sałata i pomidor (1,7), herbata cytrynowa

Obiad – zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9), filet rybny panierowany w wiórkach kokosowych, ziemniaki puree z koperkiem, surówka colesław z kukurydzą (1,3,4,7), kompot owocowy

Podwieczorek – pierniczki, mandarynka (1,3,7)

Poniedziałek (11.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb mieszany pszenno-żytni (60g) masło (10g) Almette śmietankowy z koperkiem i rzodkiewką (30g) szynka z indyka (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa gulaszowa (250g) pyzy w sosie pieczarkowym (250g) kapusta czerwona na ciepło (50g) ogórek kiszony (50g)

Podwieczorek – koktajl wieloowocowy (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka kajzerka z masłem,kiełbasa krakowska, ogórek kiszony (1,7), herbata rumiankowa

Obiad – barszcz biały z grzankami (1,7,9), pierogi z kapustą z okrasą z cebulki (1,3,7), woda mineralna

Podwieczorek – mandarynki i chrupki kukurydziane

Wtorek (12.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) mozzarella z pomidorem (30g) szynka wiejska (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – krem dyniowy z sezamem (250g) bagietka z czarnuszką (20g) gołąbki z kaszą orkiszową i sosem pomidorowym (150g) ziemniaki (150g) tarty seler z pomarańczami (60g) kompot

Podwieczorek – galaretka z owocami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z nasionkami i masłem, pasztet drobiowy, papryka (1,7), herbata ziołowa

Obiad – krem z czerwonych warzyw z grzankami (1,7,9), ragout drobiowe z warzywami, ryż mieszany, marchewka z groszkiem (1,7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – cynamonowe bułeczki z jabłkiem (1,7)

Środa (13.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – bułka owsiana (60g) masło (10g) serek Capresi ziołowy z rzodkiewką (20g) polędwica Smyka (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – krupnik z kaszą jaglaną (250g) kurczak z warzywami „po chińsku” (250g) ryż brązowy (60g) woda mineralna

Podwieczorek – deser śmietanowo-jogurtowy z kiwi (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka mleczna z masłem, szynka drobiowa, sałata (1,7), herbata lipowa

Obiad – kapuśniak z ziemniakami (1,7,9), gulasz z szynki wieprzowej, kasza pęczak, surówka z kiszonego ogórka i papryki (1,7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – piernik z powidłami (1,3,7)

Czwartek (14.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb wiejski na maślance (60g) masło (10g) pasta twarogowo-warzywna (20g) ser królewiecki (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – zupa ogórkowa (250g) gulasz z ciecierzycą (200g) kasza bul gur (60g) buraczki na ciepło (80g) woda mineralna

Podwieczorek – ciasto czekoladowe z wiśniami (100g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z makiem, z masłem, paprykarz wegański i rzodkiewka (1,7), herbata miętowa

Obiad – zupa z kalarepki z cebulką i śmietanką (7,9), marynowane pałki drobiowe, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej (7), kompot owocowy

Podwieczorek – pudding jaglany z truskawkami (7)

Piątek (15.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – kajzerka (60g) masło (10g) jajko ze szczypiorkiem (30g) bułka cynamonowa, herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – zupa pieczarkowa (250g) naleśniki z serkiem brzoskwiniowym, mandarynkami posypane wiórkami kokosowymi (300g) kompot

Podwieczorek – jogurt naturalny z mussem truskawkowym, granolą i żurawiną (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, pasta rybna, sałata i biała rzodkiew (1,4,7), herbata cytrynowa

Obiad – krem z pieczonego buraka ze słonecznikiem (7,9), burger z dorsza z koperkiem, ziemniaki puree, brokuł gotowany (1,3,4,7), kompot owocowy

Podwieczorek – kisiel z tartym jabłkiem, chrupki kukurydziane

Poniedziałek (18.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb pszenno-żytni (60g) masło (10g) Capresi paprykowy (20g) szynka Smyka (20g) herbata wieloowocowa (250g)

Obiad –.zupa koperkowa z ryżem (250g) indyk z warzywami w sosie curry (250g) makaron penne mieszany z razowym (60g) woda mineralna

Podwieczorek – deser z budyniem (100g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka kajzerka z masłem, szynka drobiowa, papryka (1,7), herbata malinowa

Obiad – krem ziemniaczany z grzankami (1,7,9), makaron spaghetti z sosem all'a arrabbiata z papryką i groszkiem (1,7,9), woda mineralna

Podwieczorek – gruszka, wafle cynamonowe ze stewią (1)

Wtorek (19.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek – 

PYSZOTY

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek 

Środa (20.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek –  

PYSZOTY

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek – 

Czwartek (21.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek – 

PYSZOTY

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek 

Piątek (22.12.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – 

Obiad –  

Podwieczorek – 

PYSZOTY

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek –  

 

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP