facebook

Poniedziałek (21.05.2018 r.)

- Rosół z makaronem ryżowym z dodatkiem marchewki, ryż jaśminowy z warzywami i tempehem w sosie czosnkowym, świeży wyciskany sok
Odstępstwa: Sos ziołowy
Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Wtorek (22.05.2018 r.)

-  Zupa wiosenna z botwinką, delikatny gulasz z indyka z ziemniakami puree i surówką z pora. Herbatka owocowa
Odstępstwa: Kasza jaglana
Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Środa (23.05.2018 r.)

- Zupa szczawiowa z młodego szczawiu z mleczkiem kokosowym w dzbanuszku, leczo z cieciorką z kaszą jaglaną i warzywami ( cukinia, papryka, cebula, pieczarki, pomidory, por) kompot jabłkowy
Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Czwartek (24.05.2018 r.)

-  Zupa kalafiorowo-koperkowa ( niezabielana) ryż curry z siekanymi kotlecikami z kurczaka z cukinią w ziołach prowansalskich. Galaretka z owocami
Odstępstwa: Kotleciki bez panierki
Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Piątek (25.05.2018 r.)

- Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i groszkiem ptysiowym, ryba pieczona w sosie cytrynowym z kaszą gryczaną i buraczkami. Mus owocowy
Odstępstwa: zupa podana bez groszku ptysiowego.
Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

 

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP